Kamera och annat

Vill bara säga först och främst att nu e jag, pappa och katta sams. Mer behövs inte sägas! :)
 
Tänkte skriva lite om vad jag har för dröm kamera och vad jag vill uppgradera mig till just nu och varför!
Jag har ju en Nikon D3000 som börjar bli sliten. Har haft den i snart tre eller två år, kommer inte riktigt ihåg. Men iallafall, jag har tröttnat på den och den gör inte alltid som jag vill även fast jag har rätt inställningar och allt är i fokus. Kan trycka flera gånger utan att något händer..
 
Jag vill uppgradera mig just nu till en Nikon D7000, när jag läste faktan om den stog det: är en kamera för dom som gillar att ta kort på fart. Fotar ju på hopptävlingar och lite annat så där behöver man en snabb kamera. Vill inte bara ha den för det utan för att den verkar så bra att ha till alla sorters fotografering.
Taget ur beskrivningen:
CMOS-bildsensor i DX-format med 16,2 megapixel ger verklighetstrogna bilder med klara färger, reducerat brus och mjuka tonövergångar.
Hög ISO-ljuskänslighet (100–6 400) – kan utökas manuellt till 25 600 med Hi2-inställningen. Du kan använda kortare slutartider så att bilderna blir detaljrika med minimalt brus när du fotograferar motiv som rör sig snabbt eller tar bilder i svagt ljus. Kameran har en automatisk ISO-inställning.
 
Det dåliga är att den kostar runt 10'000 kr, men det är väll bara att börja jobba samt hålla på i trädgården och hoppas på lite pengar.
 
Sen till min dröm kamera Nikon D3, det är något jag mest kan drömma om nu.. Huset kostar mer än 40'000 kr. Vet inte varför jag just har fastnat för den, kan inte ens svara på en sådan fråga. Jag har bara hört så mycket bra om den så det är väll kanske därför?
----------------
Tänkte visa er en bild jag tagit med min kamera när den hade auto inställningarna på! :)
 
Denna bild är ordeigerad.
 
Denna bild är redigerad. Man ser tydligt att jag dragit upp skärpan, ändrat ljuset och dämpat mättnaden. Har även andrat det gula till mer blåaaktigt.
 
Vill du veta mer hur jag gjorde? Kommentera dina frågor. :)
 

redigerings film

Kolla i högsta kvalité! :)
 

Haha, gjorde den lite snabbt nu som ett test. Kommer bli bättre sen! :)
Puss och kram!

Frågor & Svar + annat

Först och främst tänkte jag bara säga godmorgon och tack för igår, fick grymt många läsare och redan idag har många valt att besöka min blogg!
 
Tänkte svara på lite frågor jag fått i några kommentarer och även något ni bör veta! :)
 
Gör du gratis blogg designer? Ja det gör jag, mejla mig om du vill veta mer: [email protected]

Varför lägger du inte upp några bilder på dig själv? För jag inte orkar ta "ego" bilder just nu.. Haha.
 
Vad fotar du med för kamera + objektiv? Med en Nikon D3000 och objektiven Tamron 70-300mm, Nikkor 18-50mm och mitt nyaste Nikkor 35mm. Här nedanför ser ni en bild som är fotat med kameran Nikon D3000 och objektivet Nikkor 35mm
 
I vilket program redigerar du dina bilder i? I Adobe Photoshop 7.0.
Här nedanför ser ni en enkel redigering jag gjort i Photoshop. Fixat med "liv " i bilden. Har du frågor om detta? Kommentera!
 
Vad handlar din blogg egentligen om? Det vet jag knappt själv, just nu om livet och lite skit saker.. Men senare kommer jag förmodligen blogga om hästar, mer får jag inte berätta!
 
Hur gammal är du och vart bor du? Jag är 15 år och bor i Västerås.
 
Har du mer frågor och något du vill veta om mig, photoshop eller liknande, skicka iväg en kommentar/mejl :)
 

djupa tankar om mobbning.

Har suttit och kollat på 2 filmer via youtube på mobilen, haha... Första filmen var Tusen gånger starkare fastnade verkligen för den filmen och kände igen mig rätt mycket, fattar inte att dessa korta filmer kan ge så himla mycket känslor att man nästan spricker! Sen har vi nu min FAVORIT, ja ni läste rätt favorit film. Fastnade för den genast och grina 3 gånger medans jag såg den, kände igen mig såååååå mycket i den att det knappt är sant. Man kan säga att det nästan är mitt liv i en film. Filmen heter Älska mig. Dessa 2 filmer kan jag verkligen rekomendera till dem som gillar ungdoms filmer och lite känslor! Brukar inte gilla sånna här filmer men ja som sagt dessa var otroligt bra. 
Fick väldigt många tankar kring den sista filmen..
-------------
 
Jag fattar verkligen inte grejen med att mobba.. Jag fattar inte grejen med att förstöra någon annans liv. Man kan förstöra ett liv rätt mycket genom ett litet sms där det står - jävla hora/bög gå och dö . Det finns dom som tar åt sig, och kanske gör det? Man vet aldrig hur dåligt den personen mår, har det hemma, man vet INGET om hur personen kan reagera på ett sådant sms.
 
En knuff i skolan, iggad i matsalen, bli kallad hora eller bög for no reason. Det händer dagligen i den svenska skolan, kanske även på jobb, va vet jag? Det finns människor som blir mobbade dygnet runt, jag kan inte ens tänka mig tanken att sitta i den situationen.. Jag själv tycker det är jobbigt när man får något sånt sms kanske 2 gånger i månaden och mår SKIT över det i en längre period.
 
BÖG, HORA,BITCH,SLAMPA,FITTA,HOMO är ord som vi människor använder helt i onödan, dem flesta som säger dem här orden verkar inte förstå innebörden med dem.. Dessa ord andvänds ofta som skällsord som - JÄVLA BÖG HELVETE - JÄVLA HORA, ja ni vet själva och kan säkert komma på något mer man kan säga. Har nästan aldrig använt mig av dessa ord då jag tycker det är onödigt och omoget att säga det till någon som INTE är något av dem här orden.
 
Mobbningen är något som jag tror alltid kommer finnas kvar, men alla kan göra något åt saken och försöka hålla orden och allt som hör till inom sig. Om du tycker någon är ful,tock, har fula kläder på sig håll det inom dig istället.. Det blir mycket bättre och det blir mycket trevligare. Man behöver kanske inte umgås med personen, men iallafall försöka hålla det man tycker inom sig..
 
Det finns ju mycket värre mobbning, men detta är något jag känner mig väldigt "insatt" i då rätt mycket av det jag skrivit har hänt mig, och jag är trött på det. Det var värst som liten då jag va så grymt blyg, feg för att säga ifrån och tog imot allt alla idioter sa till mig. Men idag är jag starkare, inte lika blyg men jag är absolut inte feg till att säga ifrån. Det jag fick höra när jag var liten, dem slag jag fick sitter liksom kvar i mitt huvud och kommer alltid att göra det. Även dem ord jag får höra idag, som jag även vet INTE är sant tar jag imot och "deppar" över.. Men jag är absolut mycket starkare och blir det bara för varje dag som går!
 
Hoppas ni orkade läsa allt, och jag hoppas ni gjorde det då det är en väldigt känslig och bra text enligt mig själv!
Ha det bra mina vänner :)

en header till...

Idag har jag gjort en header till bloggen lindbergmarica.blogg.se. Vart riktigt nöjd och det blev hon med hoppas jag! :D
 
 
Den är självklart i mycket bättre och snyggare kvalitet på hennes blogg, så kika in HÄR!