Bästavän

Kommer sakna dig min bästavän...

Super ledsen!

Är ledsen för att ni får så lite uppdatering men jag mår inte bra, är ledsen över det som hänt nästan varje dag.
Ska till stallet imorgon, fredag och på lördag. Ska bli skönt att få komma ut dit och tänka på det jag älskar mest.
På söndag åker jag hem till min otroligt saknade och älskade mamma, helt sjukt va jag saknar henne och hundarna och någon jag saknar som in i helvete är Adde. Gråter så fort jag tänker på honom, hedrar honom med att lyssna på musik han gillade och skriver lite. Usch mår så dåligt just nu, vet inte vart jag ska ta vägen.
 
Vet att du har det bättre nu, men vi saknar att ha dig här vid våran sida. Älskar dig. ♥
Får se om det blir något inlägg imorgon. Kanske orkar, kanske inte, är helt slut i huvudet.
 
Hoppas ni förstår vad jag menar och tar hänsyn till mindre uppdatering, kanske får tillbaka orken och styrkan efter jag träffat min mor och djuren. ♥
 
 
Jag vill inte gråta mer.

374 kr senare..

Nikon D3000 & Nikkor 35mm f/1.8
 
Kan börja detta inlägg med att jag just nu sitter och har lite små ångest.. Skulle testa att beställa två saker från internet med mitt kort och det ska inte funka men jag va nyfiken på att se om det skulle funka. Så jag skrev i alla uppgifter och klicka på beställ, tror ni att det gick? Ja det gick och nu är jag skit stressad, det ska inte funka, skrev jag fel kortnumer?! Måste be pappa kolla på mitt konto om pengarna försvunnit, vad ska man göra annars liksom? :O Aja, det va ju saker som jag ville ha, bara hoppas att storlekarna blev rätt...
 
Gjorde mitt muntliga matte nationellaprov idag, gick bra tycker jag fick iallfall godkänt och det är jag stolt över! Åkte hem efter provet då jag känner mig hängig. Städade på mitt rum lite sen så satte jag mig och kolla på alla avsnitt av ponnyakuten jag missat. Vill så gärna vara med där även fast Spectrum inte är värsta problem ponnyn, men det verkar vara så sjukt mysigt där!

Spectrum 22/4-13


Åkte ut till Speccis efter skolan, kom dit och det va super lugnt i stallet, knappast någon där. Gick och bytte om sen så hämtade jag Speccis så gick vi till spolspiltan, kan bara säga att han är en riktigt stjärna på det där nu inge monster där inne nu alls klarade allting helt själv idag!
Borstade av honom och han kunde inte riktigt stå stilla vilket var lite jobbigt för mig då min armbåge börjar göra ont igen. Va svårt att sadla honom då jag inte kan ta i med armen.
 
Väl i ridhuset så var vi helt ensamma. Tänkte lite på vad vi skulle göra medans jag skritta fram och kom på en liten grej. Vi använde oss av hela ridhuset på en åtta, i mitten av åttan så skulle vi i skritt göra halt, jag i traven skulle byta sittben, i galoppen gjorde vi galoppombyten och allt detta i båda varven, vart ett 40 minuters pass. Han bockade 2 gånger och sparka bakut en gång i början, stannade en gång då han tyckte det va jobbigt men sa till på skarpen och efter det gick han som en dans resten av tiden som va ungefär 35 min. Han satte alla galoppombyterna vi gjorde, kändes så himla bra!
Nu måste jag vänta enda till lördag för att få komma ut igen till stjärnan, får se om jag kan kolla på Diana någon dag i mitten av veckan. :)
 
På onsdag får jag mina stövlar, gissa vem som är överlycklig?!

T Ä V L I N G !!

 
För att delta i tävlingen måste du :
Gilla Caseapp på facebook (gör det här) !
Lägg ut bilden ovanför i ett nytt inlägg på din blogg med en länkning till detta inlägg!
Om du inte har någon blogg, lägg ut bilden på facebook och länka till detta inlägg!
Kommentera sedan att du är med och länken till blogg/facebook.
 
Går in och kollar om du gillat dem på facebook innan jag godkänner din kommentar om att du är med.
 
Glöm inte att skriva ditt namn och din mejladress så jag kan nå dig på enklaste sätt! :)
Ett tips är att kolla så det finns skin-modeller till din telefon!! (gör det här!)
Så var med och tävla om ett skin från caseapp NU!! :D
 

Sneak peek

Kommer en tävling ikväll som är sponsrat av ett företag, kan ni gissa vilket? :D
 
Det är för telefoner
Det är snyggt
 
Kommer du på vad det är? ;)

Utflykt med P&K

Nikon D3000 & Tamron 70-300mm f/4-5.6
En tusslilago i solljuset.
 
Jag, pappa och Katta var först ute på lång promenad med hundarna i det härliga vädret, hade med mig kameran och hittade lite blommor att fota, fick någon bild på en fjäril också. Det va en skön promenad och det va hur varmt som helst på ett ställe, ville stanna kvar där hela dagen.. Men vi gick vidare, sen så ville pappa åka till Björnön och kolla om några ormar kommit fram än. Vi åkte dit och på vägen så såg vi detta: 
 
Nikon D3000 & Tamron 70-300mm f/4-5.6
Hjortar samlade, 6 st.
 
Jag satt i bilen och tryckte runt 30 bilder och vi fick en lång kö bakom oss som också blev intresserade av djuren. Jag blir alltid lika fascinerad av deras horn, tycker dem är skit coola! Vi såg även fyra harar som sprang runt och parade sig men det har jag inga bilder på, haha. Vi åkte sen vidare till Björnön men vi hittade inga ormar eller andra djur förutom pissmyror så vi åkte till Södra björnön, kollade där sen åkte vi hem. Man kan ju inte säga att man inte rört på sig idag. Känns så skönt att få komma ut i naturen, måste bli oftare.
Nu så väntar jag på hemmagjord pizza, är såå hungrig. Bär också på en redig förkyldning, men det blir bättre tills imorgon hoppas jag. Ska ju ut till Speccis då ♥

Bra idé?

Tänkte höra med er om ni är lite sugna på små bloggtävlingar lite då och då, att man kan vinna en header, länkning osv? Har inte så många priser i mitt huvud så skulle gärna vilja ha tips på både tävlingar och priser. Tror ni att ni skulle tycka om det? Typ en till två gånger i månaden hade jag tänkt då om det är många som är med i tävlingen. :)
 
Så kom med massor av förslag så kanske det blir en tävling inom kort tid! Ge gärna förslag på företag som kan sponsrar tävlingarna.
 
 
Kanske redan har en tävling med ett Skal företag så håll ögonen öppna!!

Mysig morgon

Nikon D3000 & Nikkor 35mm f/1.8
 
Efter vi ätit frukost, som var äggröra med bacon så tog jag mig ut i det fina vädret med hundarna i bara linne för att fota lite i trädgården. Va verkligen suuper skönt och ljuset låg perfekt i rabatten, fast jag ställde in lite fel inställningar så bilderna blev lite ljusa men jag älskar den sommarkänslan som blir i bilderna när det blir för ljust. Älskar att det snart är sommar, sett bin, fjärliar, flugor, myror ja nästan allt som sommaren har att erbjuda.
Blir så himla glad av det här!
 
3 dagar kvar till jag har Bocaj ridstävlarna, 41 dagar kvar till min 16 års dag, 41 dagar kvar till Italien med klassen, 48 dagar kvar till sommarlov.
Allting börjar närma sig och snart så går jag på gymnasiet på en linje jag kommer älska! ( Va jag tror iaf )

Spectrum 20/4-2013

 
Kolla i HQ!
 
Kan börja med att han va en stjärna idag i spolspiltan, det är jag verkligen stolt över. Gick inte ut en enda gång, gick in på första försöket och han brydde sig inte om vattnet. Men började tänka lite och sa til min kusin
- Nu har han säkert någon bus på G till ridningen. (Hade jag rätt eller fel? ;) )
Vi borstade på honom länge, fick av lite (läs mycket) hår men finns ändå massa vinterpäls kvar. Måste nämna att hans man och svans är jätte lätt att reda ut nu, var ju lite tuffsig innan.
Jag red i kanske 50 minuter, varav 5 minuter ute i skritt före och efter ridhuset. Han va duktig ute även fast det nästan blåste storm i vissa lägen, vart lite tittig men tyckte han va duktig som sagt. När vi kom in i ridhuset började det med att en annan häst som longerades tog sig lös och sprang igenom ridhuset och gnägga, Speccis va ju inte beredd på det så han började ju undra lite om vad som hände och det taggade upp honom, inte i farten men i själva bus-delen (jag orkar inge mer delen, haha). Han galopperade över dit den andra hästen va efter 30 min i ridhuset och då kände jag att han började tröttna, men jag bestämde mig för att vi slutar när jag vill det.
 
Vi tog fram 3 trav-bommar som jag red över och han tyckte det va lite jobbigt att få lyfta på benen kändes det som, så det ska jag börja träna lite med. Han hade även svårt för vänster galopp så i slutet så gjorde vi vänster galopp fattningar i ridhuset och det verkade han tycka va kul, att få springa av sig då han hade öronen spikrakt fram, lyssnade även på mina hjälper och han va inte borta i sin värld.
 
Jag måste verkligen tänka på min sits och mina fötter, rak i ryggen, armbågarna i sidan, hälarna neråt, titta framåt och inte ner. Listan kan göras lång med saker jag kan förbättra, och jag ska förbättra det här!!
 
Toppen dag i stallet tycker jag!

Bestfriend

 Nikon D3000 & Tamron 70-300mm f/4-5.6
Trött häst i sommarvärmen 2011 på Stora Ekeby
 
Igår så hände fakitkst inte så mycket, va i skolan hade alla lektioner där sen så gick jag på stan med Cornelia som skulle leta Danstävlings kläder efter det så fikade vi. Åkte hem efter det, segade och var trött. Hjälpte pappa med bilen, lärde mig mycket! Gjorde mat med Ulrica efter bilen var klar. Senare på kvällen gick jag hem till Emil där Rasmus också va, somna där typ 03.00 sen vaknade jag, hoppade på dom sen så åkte jag hem runt 04.00 kanske.
Börjar bli sjuk i bra tid till sommaren, har såå ont i min hals och är snorig som in i helvete. Inte kul alls.
 
Va ute hos Speccis idag och ni får ett inlägg om det lite senare, ska klippa ihop en film! :)

En runda ut till Speccis

Det vart en tur till stallet tack vare farmor och farfar som skjutsa mig dit. Har varit ledsen idag och kännt mig hängig, så ville verkligen dit idag och träffa stjärnan!
Han va riktigt duktig idag när vi ställde in honom i spolspiltan, han gick ut en gång bara när vi skulle byta sida, han tycker vi är klara med spolningen liksom ;)
Sen så borsta jag och Diana på honom, jag tog svampen med glansspray på och det gick toppen bra, han blev super fin i man och svans.
Red lätt i alla gångarter då han var väääldigt trött men försökte iallafall hålla igång honom så han kommer ihåg att man bara inte bara lunkar på som på ridskolan ( när mindre barn rider ).
Imorgon får han ta ledigt och bara slappa, Diana åker ut och spolar samt borstar honom. På lördag är det min dag igen och då ska jag försöka hitta på något roligt! Hoppas på att det inte blåser så vi kan rida ut.

Är så glad att jag har både Diana och Speccis!

G L Ä D J E

Nikon D3000 & Nikkor 35mm f/1.8
- "Spiken" -
 
Några saker som gör mig glad:
- Min mamma & pappa
- Mina djur
- Min släkt
- Mina vänner
- Glada människor
- Snälla kommentarer
- Komplimanger
- Fotografering
- Hästar
- Spectrum
- Shopping (hästsprylar)
- Göra andra glada
- Kärlek
- Musik
- (Bloggning)
- L I V E T
 
Vad blir du glad över? Kommentera gärna! :)
 

Skola..

Nikon D3000 & Nikkor 35mm f/1.8
Svartvit
------------
Har precis börjat skolan, klockan är bara 09.00 och det känns som jag vart här i evigheter, känner att den här dagen inte kommer bli bra. Torsdag är den värsta dagen någonsin i skolan, vi går till 15.15 och har många och långa lektioner. Just nu har vi svenska och vi ska skriva om en poet, skriver om Karin Boye men det är så sjukt tråkigt haha.. Kan knappt göra powerpoints heller, hehe..
Är trött och funderar lite på hur jag ka få dagen att bli lite bättre, kanske åker ut till stallet, jag vet inte.

Mina hjärtan ♥

 
Nikon D3000 & Nikkor 35mm f/1.8
♥ Alva & Spike ♥
 
Har inte gjort så mycket idag, va i skolan och försökte ta mig igenom dagen då vi hade SO nationella. Va sjukt jobbigt att försöka koncentrera sig med mina tankar jag har just nu.
Åkte hem och ringde farmor & farfar, frågade om vi kunde åka till Glada Hästen för att jag skulle prova ett par Bocaj ridstövlar. Hittade rätt storlek osv, men då hade dem bara en sko inne på lagret då börjar man ju undra lite, haha! Så på onsdag nästa vecka så har jag ett par helt egna Bocaj, det gjorde min dag, fick även hem en tvättsvamp som jag ska ha till Speccis då han är rädd för sprayen och vill inte utsätta honom för stress då han är helt ny i på stället. Så i framtiden kommer jag spruta på svampen sen gnugga i svans och man! Hittade det tipset på internet, sjukt smart!
 
Imorgon tror jag inte så mycket händer. Vi får se om jag orkar ta mig till skolan, tror det men kommer bli svårt. Har gråtit ut nu ett litet tag, börjar förstå vad som hänt på riktigt nu.