Hur ska hästen behandlas egentligen?

Vad jag har sett så har det pågått och pågår en del åsiktsinlägg och debattinlägg om just hur hästen ska behandlas i alla stadier. Jag tycker detta är viktigt, det är viktigt eftersom man får reda på vad andra människor tycker om hästhållning och vad vissa tycker är rätt och fel. Enligt mig så ser jag många som håller med om en hästhållning och en ridning som ska klassas professionell och inte skada hästen men som ändå rider och behandlar på ett sätt som faktiskt skadar hästen. Jag säger inte att jag är den perfekta ryttaren, för det är jag inte, jag har mycket kvar att lära men jag kan inte säga att jag inte redan lärt mig en hel del. Jag försöker alltid se efter hästens bästa och känner jag att det inte är en bra dag för mig, då rider jag inte, då blir det bara massa mys istället, endast för att mitt onda humör inte ska gå ut över min ridning. I skolan lär vi oss en hel del om hur hästar ska behandlas och även ute på praktiken vilket är ett stort hjälpmedel för mig som person inom hästhållning. En säker och bra hästhållning är den viktigaste av alla. Man ska älska sin häst och göra allt för den, lyssna om den reagerar på ett sätt annorlunda sätt än igår. Eftersom jag nu har läst en del och sett en del bilder så blir jag ledsen, sårad faktiskt över vad som händer med vissa hästar. Det finns så mycket som folk säger är rätt och fel, jag ska inte uttrycka mig idag om vad just jag tycker är rätt eller fel men att förmedla till er hästmänniskor hur det faktiskt kan se ut när man rider eller behandlar på ett korrekt eller okorrekt sätt och vad det ger för skador med det okorekkta sättet. Jag hade tänkt dela med mig av några filmer jag hittat på youtube som förklarar en del av det jag menar med en okorrekt hästhållning. 
 
Denna video visar hur hästen reagerar på bland annat våra tygeltag och spö-slag, denna video ger mycket tankar omkring hur iallafall jag själv ska kunna bli en bättre ryttare. Ta er tid att kolla!
 
 
Även det här med rollkur är något som diskuteras mycket nu och jag har inte vetat så mycket om det förens de senaste veckorna. Idag fick vi en uppgift i skolan där vi ska referera om rollkur, läste igenom snabbt och tycker det verkar vara en riktigt onaturlig form för hästen och denna video förklarar enkelt och bra vad som menas med just rollkur.
 
 
Det finns så mycket mer jag skulle vilja visa er på videor men ni kan söka själva på youtube och se vad det finns för hemska sätt. Jag vill veta vad NI tycker är rätt och fel i ridningen och även i hanteringen från mark, på tävlingsplatser, hemma i stallet, ja på alla ställen man kan vara. Berätta för mig så kommer jag skriva ett längre och bättre åsikts inlägg om detta samt sätta in mina favoriter av era kommentarer.
 
Jag skulle kunna lägga upp mitt referat om rollkur här på bloggen när jag är klar med den om ni skulle vara intresserade om vad som stod i texten vi fick? Kommentera!

Nu är det fullt!

Nu är alla platser fulla för fotograferingarna! Det va riktigt många som hörde av sig så jag fick välja ut några stycken.
Kommer bland annat göra min första bebis fotografering !
Detta kommer bli ett spännande projekt och tack så mycket till alla som skrivit :D

Modeller sökes!

Jag söker nu en eller flera modeller som skulle vilja ställa upp på en fotografering. Antingen med eller utan häst, hund, katt ja listan på djur kan göras lång! Fotar även gärna andra saker som t.ex produkter eller barn om så önskas, kom med förslag.
Eftersom denna fotografering kommer bli en del av arbetet med mitt lilla företag så kommer det vara gratis (ni som ställer upp kommer få mer info om detta då det inte är som ett vanlig "paket"). 
Jag ser främst att ni finns i Västerås. 
Låter detta intressant? 
Mejla mig på : [email protected] eller kontakta mig på facebook, Angelica Linnea Maria Pettersson.